Nederlands

Beobachtungen zur niederländischen Sprache

Dichte mist

Bomen in de mist (Foto: Yann Richard (Ze), CC BY-SA 3.0)

Dat er in Oostende een vliegveld is, heb ik pas ontdekt toen het vliegtuig vanuit Berlijn daar afgelopen woensdag landde. We hadden eigenlijk in Brussel moeten landen maar Brussels International Airport was gesloten wegens dichte mist (Du. starker Nebel). Gedurende anderhalf uur kon er geen enkel vliegtuig opstijgen of landen doordat het zicht minder dan 150 meter bedroeg (zie bv. De redactie). Alle vluchten moesten zolang geannuleerd worden of omgeleid naar een ander vliegveld.

Daar zaten we dan, in ons vliegtuig in Oostende. Het was duidelijk: zolang Brussel in mist was gehuld, bleef ons toestel aan de grond (Du. am Boden bleiben). Dat was allemaal erg vervelend. Gelukkig kregen de passagiers die dat wilden de kans om uit het vliegtuig te stappen en in Oostende de trein te nemen. Ik dacht bij mezelf: dat is een betere optie dan wachten tot in Brussel de mist eindelijk optrekt (Du. der Nebel hebt sich). Bovendien had ik een afspraak in Antwerpen.

Zodoende stapte ik in Oostende in de trein, waarvoor ik natuurlijk nog een duur treinkaartje moest kopen. Mijn afspraak in Antwerpen bereikte ik twee uur later dan gepland. So ein Mist!

Der Beitrag wurde am Dienstag, den 18. März 2014 um 10:44 Uhr von Janneke Diepeveen veröffentlicht und wurde unter Wortschatz abgelegt. Sie können die Kommentare zu diesem Eintrag durch den RSS 2.0 Feed verfolgen. Kommentare und Pings sind derzeit nicht erlaubt.

Kommentarfunktion ist deaktiviert