Nederlands

Beobachtungen zur niederländischen Sprache

Staken en strijken

Lufthansa-vliegtuig (Foto: Axel Schwenke, Lufthansa D-ABIT, CC BY-SA 2.0)

Het is mij blijkbaar niet meer gegund om gewoon van A naar B te vliegen. Vorige keer werd mijn vlucht naar Brussel omgeleid naar Oostende wegens dichte mist. En nu is mijn geplande vlucht naar Milaan op vrijdag ineens geannuleerd. Waarom? De kranten staan er vol van: Streikende Piloten legen Lufthansa-Betrieb lahm. De piloten van Lufthansa staken (Du. streiken), waardoor zo’n 3800 vluchten niet door kunnen gaan. De staking (Du. der Streik) is vandaag begonnen en duurt drie dagen. Wat een ellende!

Gelukkig heb ik nog een vlucht kunnen boeken bij een andere luchtvaartmaatschappij, zodat mijn stedentrip naar Milaan toch door kan gaan. Milaan is wereldwijd bekend als de hoofdstad van mode en design. Ik zal maar vast mijn beste kleding strijken (Du. bügeln).

Der Beitrag wurde am Mittwoch, den 2. April 2014 um 12:30 Uhr von Janneke Diepeveen veröffentlicht und wurde unter Sprachvergleich, Wortschatz abgelegt. Sie können die Kommentare zu diesem Eintrag durch den RSS 2.0 Feed verfolgen. Kommentare und Pings sind derzeit nicht erlaubt.

Kommentarfunktion ist deaktiviert