Nederlands

Beobachtungen zur niederländischen Sprache

Blikvangers

Blikvanger (Foto: Silver Spoon, CC-BY-SA-3.0-migrated)

Rotterdam, intussen hipper dan de hoofdstad Amsterdam, heeft er een groot aantal. In de Standaard vond ik foto’s van de 10 mooiste blikvangers (Blickfang – het Duits heeft geen meervoudsvorm) en daar is Jan Gat nog niet eens bij!

Deze foto’s bekijkend moest ik denken aan die andere blikvangers die je in het landschap tegenkomt. Wandelt en fietst u graag met een blikje (Dose) bier of tomatensap in de hand? Of zit u zelfs zo achter het stuur?

Zo’n blikje is niet bijzonder milieuvriendelijk, maar vooruit, u hebt dorst, trekt het open en neemt een flinke slok. In Nederland en België raak je die blikjes in elk geval op een milieuvriendelijke manier kwijt: met een trefzekere worp in de blikvanger!

Der Beitrag wurde am Freitag, den 24. Oktober 2014 um 10:00 Uhr von Johanna Ridderbeekx veröffentlicht und wurde unter Wortschatz abgelegt. Sie können die Kommentare zu diesem Eintrag durch den RSS 2.0 Feed verfolgen. Kommentare und Pings sind derzeit nicht erlaubt.

Kommentarfunktion ist deaktiviert