Nederlands

Beobachtungen zur niederländischen Sprache

Weer warm weer

Weer 25° vandaag in Berlijn!

Zo’n jaar geleden, op 10 juni, was ik ook in de weer (bemüht) met mijn tuinslang (Gartenschlauch). Niet dat ik een tuin heb, maar tegen deze temperatuur zijn mijn balkonplanten niet opgewassen (aufgewachsen? Nee! sie sind der Temperatur nicht gewachsen). Wat extra water maakt ze weerbestendig. Veel werk, maar ik hoop toch dat het weer niet omslaat en het weer begint te regenen.

Weer_kl

Foto: JR

Dat was het weer (Wetter) voor vandaag… een niemendalletje, een tussendoortje als het ware (sozusagen).

Morgen heeft Truus de Wilde weer (wieder) het woord.

De jongen van mijn merel zijn overigens net uitgevlogen (flügge geworden).

Tags:

Der Beitrag wurde am Montag, den 8. Juni 2015 um 10:20 Uhr von Johanna Ridderbeekx veröffentlicht und wurde unter Sprachvergleich, Wortschatz abgelegt. Sie können die Kommentare zu diesem Eintrag durch den RSS 2.0 Feed verfolgen. Kommentare und Pings sind derzeit nicht erlaubt.

Kommentarfunktion ist deaktiviert