Nederlands

Beobachtungen zur niederländischen Sprache

Poëziegeneraal?

Afgelopen donderdag begon de Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen en die staat in het teken van de humor en duurt nog t/m 1 februari. De auteur van het poëziegeschenk is Jules Deelder. Die hebben we al eens eerder leren kennen als de nachtburgemeester van Rotterdam (Rotjeknor). Welnu op de site van de poëzieweek wordt hij de poëziegeneraal van Nederland genoemd.

De poëziegeneraal van Nederland is natuurlijk niemand minder dan Jules Deelder. De daddy of all Nederlandse dichters heeft zijn ongenadig eigen stijl, zowel gesproken als op schrift. En wij willen jullie beste imitaties van Jules zien!

Het poëziegeschenk met de titel Rotterdamse kost („Haagse bluf“ noemt Coen Peppelenbos het) krijgt cadeau wie voor €12,50 aan poëzie koopt – voor wat, hoort wat (eine Hand wäscht die andere) – maar je kunt dus ook een exemplaar winnen door een ode aan deze Rotterdamse bard te brengen.

Lees een gedicht uit het poëziegeschenk Rotterdamse kost (of een ander gedicht) van Jules Deelder voor op z’n (à la) Jules. Laat die Rotterdamse tongval klinken en leuk het op met onmiskenbare Jules items zoals bril, zwarte nagellak en hoed. Deel jouw versie met #odeaanDeelder op Twitter en Facebook. De mooiste voordracht van Deelder wint eeuwige roem plus een gesigneerd exemplaar van Rotterdamse kost, het poëziegeschenk  van de Poëzieweek.

https://www.poezieweek.com/jules-deelder-schrijft-het-poeziegeschenk-2017/

De aftrap (den Anfang) voor deze voordrachtwedstrijd werd verricht door niemand minder dan Lee (nee, niet Trump) Towers. Miljoenen kliks had dit filmpje waarin Lee zo’n week geleden zijn rentree maakte: terug van weggeweest!

Het Deelder-gedicht dat Lee Towers ten gehore brengt is Rotown magic.

Tags:

Der Beitrag wurde am Montag, den 30. Januar 2017 um 10:45 Uhr von Johanna Ridderbeekx veröffentlicht und wurde unter Wortschatz abgelegt. Sie können die Kommentare zu diesem Eintrag durch den RSS 2.0 Feed verfolgen. Kommentare und Pings sind derzeit nicht erlaubt.

Kommentarfunktion ist deaktiviert