Nederlands

Beobachtungen zur niederländischen Sprache

Fietspomp in Lissewege

LimoWreck, CC-BY-2.5

Lissewege… het ligt niet direct entre les tours de Bruges et Gand – maar het is Vlaanderen ten voeten uit (typisch). Zie die toren, dat katholieke baken; zie hoe het dorp in zijn schaduw bijna verdwijnt…

Lissewege is een bijzonder mooi stadje (niet ver van Brugge) en het heeft een rijk Vlaams verleden. Op het kerkplein staat een standbeeld van Willem van Saeftinghe, die een niet onbelangrijke rol heeft gespeeld in de Guldensporenslag (1302).

Iets verderop bevindt zich het restaurant ’de Goedendag’…

U weet wellicht nog wat een goedendag is? Nee?
Met een goedendag trokken de Vlamingen in 1302 tegen de Fransen ten strijde. En ze versloegen het Franse leger grandioos.

Ik heb in dit restaurant niet gegeten maar ze hebben er vast overheerlijke mosselen met frietjes en zo.

Eveneens op het kerkplein, niet ver van Willem van Saeftinghe, stuit ik op deze openbare fietspomp!

Zo!

Daar kan Berlijn nog een puntje aan zuigen (sich eine Scheibe von abschneiden können).

Tags: , ,

Der Beitrag wurde am Dienstag, den 2. Oktober 2018 um 15:00 Uhr von Johanna Ridderbeekx veröffentlicht und wurde unter Wortschatz abgelegt. Sie können die Kommentare zu diesem Eintrag durch den RSS 2.0 Feed verfolgen. Kommentare und Pings sind derzeit nicht erlaubt.

Kommentarfunktion ist deaktiviert