Trobades

Ein weiterer toller Blogs Freie Universität Berlin Blog

Berlín-una ciutat pobra i trista

Fa vint anys de la caiguda del mur de Berlín. No obstant les coses no han canviat molt: Els alemanys diuen que el mur segueix en les ments de la gent.

En canvi socialment les coses han canviat moltíssim. L’est dAlemanya rep molts diners de l´estat („Solidaritätszuschlag“) i es converteix en un lloc bonic mentre l´oest esdevé en un lloc lleig i desagradable.

Per això quan passeges per Berlín veus tantes escombraries que no tens ganes de sortir al carrer. Però sortir per Berlín val la pena: Berlín „dóna“ a seus visitants i habitants una multitud d’ofertes culturals. Pots anar a museus, cinemes, al teatre, a l´òpera, bars etc. Són unes de les poques coses bones de Berlín.

Però si desitges  anar a una de les ofertes culturals no agafis el metro! La „Berliner Verkehrsbetriebe“ (l’empresa encarregada del transport públic berlinès) és literalment un desastre. O arribes tard o al menys estressat perquè el metro està ple com els metros de Tòquio (una catàstrofe en temps de la grip porcina).

I parlant sobre la „BVG“: el „S-Bahn“ ja no transporta més la gent: els vagons tenen problemes de funcionament i no hi ha diners per a la reparació. Berlín-una ciutat pobra i trista. I també és una ciutat molt grisa i amb poca naturalesa.

Aleshores: Per què a la majoria de gent els agrada tant Berlín?

… Però a Berlín ja  gairebé no hi viuen berlinesos. Els autèntics „autòctons“ es fuguen de Berlín i aquí  ja no més hi viuen persones d´altres parts d´Alemanya i d´altres països i estudiants ERASMUS (els agrada molt Berlín, sobretot als Espanyols).

Els pocs autèntics berlinesos en canvi són insuportables. Tenen mala fama perquè sempre tenen mal humor i són agressius. I aquesta forma de ser també té un nom: „Berliner Schnauze“ (el „morro“ berlines).

Encara em pregunto: Per què a la gent li agrada Berlín??

Per a mi és un gran misteri de la humanitat…

Possiblement has de ser estranger i turista per poder valorar Berlín (per què així saps que aviat te n’aniràs…).

Der Beitrag wurde am Dienstag, den 10. November 2009 um 23:22 Uhr von Manuel Alberto Garciolo veröffentlicht und wurde unter Allgemein abgelegt. Sie können die Kommentare zu diesem Eintrag durch den RSS 2.0 Feed verfolgen. Sie können einen Kommentar schreiben, oder einen Trackback auf Ihrer Seite einrichten.

Schreibe einen Kommentar

Captcha
Refresh
Hilfe
Hinweis / Hint
Das Captcha kann Kleinbuchstaben, Ziffern und die Sonderzeichzeichen »?!#%&« enthalten.
The captcha could contain lower case, numeric characters and special characters as »!#%&«.