Nederlands

Beobachtungen zur niederländischen Sprache

Schaafijs

Schaafijs in de Domineestraat (Foto: J. Ridderbeekx)

Beloofd is beloofd!

Schaafijs is een Surinaamse lekkernij! Van een groot blok ijs wordt ijs geschaafd, in een beker gedaan en daarover komt een flinke scheut stroop (siroop). Er zijn allerlei smaken zoals gember, markoesa en orgeade. Dit prachtige ijskarretje met de portretten van Martin Luther King, Mahatma Gandhi en Nelson Mandela en versierd met spreuken als: Waar een wil is, is een weg en God … in Him there is no darkness, staat op de hoek van de Domineestraat en de Steenbakkerijstraat in Paramaribo. In deze straten vinden we een aantal historische gebouwen van de Evangelische Broedergemeente (Herrnhutters), wat de spreuken op het karretje wellicht verklaart.

In deze video, gemaakt door onze razende, reizende expat-medewerker H. Radke (momenteel even in Kaapstad), ziet u een schaafijsverkoper uit Guyana aan het werk in de dierentuin van Paramaribo.

 

Der Beitrag wurde am Dienstag, den 1. April 2014 um 15:25 Uhr von Johanna Ridderbeekx veröffentlicht und wurde unter Suriname, Wortschatz abgelegt. Sie können die Kommentare zu diesem Eintrag durch den RSS 2.0 Feed verfolgen. Kommentare und Pings sind derzeit nicht erlaubt.

Kommentarfunktion ist deaktiviert