Nederlands

Beobachtungen zur niederländischen Sprache

„Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt“ (J. Brouwers)

Kapitein Haddock + Jeroen Brouwers (M.Hendryckx, PD-self)

 

Vandaag is het 30 april en Jeroen Brouwers, groot schrijver en in 1940 in Batavia (tegenwoordig: Jakarta) geboren, wordt 78.

VAN HARTE GEFELICITEERD!

 

En ik?
Ik ben nog lang niet jarig! (Geburtstag haben / Probleme haben).

 

Vandaag is mijn laatste werkdag.
Mijn laatste blogbijdrage? Wie zal het zeggen – misschien mag ik nog wel eens een gastbijdrage schrijven…

Hartelijk dank voor uw interesse!
Ik hoop dat mijn enthousiasme voor taal, voor idiomatische uitdrukkingen, voor variatie en voor de geschiedenis, kunst en literatuur van het taalgebied een beetje is overgekomen, al waren de bijdrages niet altijd even interessant en correct.

Tags:

Der Beitrag wurde am Montag, den 30. April 2018 um 07:47 Uhr von Johanna Ridderbeekx veröffentlicht und wurde unter Niederlande abgelegt. Sie können die Kommentare zu diesem Eintrag durch den RSS 2.0 Feed verfolgen. Kommentare und Pings sind derzeit nicht erlaubt.

Kommentarfunktion ist deaktiviert