Nederlands

Beobachtungen zur niederländischen Sprache

Naakte meisjes

Alex van Warmerdam maakte de prachtige film Abel. Abels vader heeft een verhouding met een vrouw die bij de peepshow ‚Naakte Meisjes‘ werkt. Daar is niks mis mee: moet kunnen!

Egon Schiele: Naakt meisje (CC-PD-Mark)

U vindt in ons menu (blogroll) links naar blogs die voor de Neerlandistiek relevant zijn. Regelmatig bezoeken we Neder-L en als we daar toch zijn en omdat we ook op de hoogte willen blijven van wat zich in het Caraïbisch gebied op ons werkterrein afspeelt, zijn we met een klik op Caraïbisch Uitzicht, de blog van de Werkgroep Caraïbische Letteren. Daar vinden we veel interessante informatie en ook veel Naakte Meisjes.

Met zulke meisjes is niks mis. We vragen ons echter af wat deze schoonheden met de letteren te maken hebben.
Een lezing van prof. Koen van Gorp (KU Leuven) wordt aldus aangekondigd. En een serieuze bijdrage uit De Ware Tijd (Surinaams dagblad) wordt voorzien van een extra foto, en wel van Miss Universe Curaçao.

PARDON?!

Wilt u meer, wilt u het naadje van de kous weten? (es haarklein wissen wollen). Dan klik hier of hier of hier of hier en u vindt wat u zoekt.

Wat vindt u trouwens van ónze illustraties? Saai?
Truus De Wilde, Philipp Krämer, Johanna Ridderbeekx

Der Beitrag wurde am Montag, den 3. August 2015 um 15:30 Uhr von Johanna Ridderbeekx veröffentlicht und wurde unter Allgemein, Karibik, Suriname abgelegt. Sie können die Kommentare zu diesem Eintrag durch den RSS 2.0 Feed verfolgen. Kommentare und Pings sind derzeit nicht erlaubt.

2 Reaktionen zu “Naakte meisjes”

  1. Ed

    Wat de plaatjes betreft: die zijn in een blog natuurlijk altijd ondergeschikt en ondersteunend aan de tekst, en in die zin vind ik ze prima qua hoeveelheid en zeggingskracht. Wel is het zo dat een afbeelding van bijvoorbeeld een geit (bij ‚Geitenwollensok‘) wat trivialer is dan een plaatje van het fierljeppen (bij ‚Met de hakken over de sloot‘); hoe een geit eruit ziet weten de meeste lezers wel. Hulde en ga zo door, zou ik zeggen.

  2. Johanna Ridderbeekx

    Die geit was natuurlijk bedoeld als illustratie voor anderstaligen die de cursus „Bij ons op de boerderij“ nog niet hebben gevolgd. Maar dank voor deze hulde!